Aktualności
2018-05-18
WYCIECZKA DO KRAKOWA I WIELICZKI
[ czytaj więcej ]
2018-05-18
SUKCES UCZNIÓW KLASY 7A_s W OGÓLNOPLSKIM KONKURSIE FOTOGRAFICZNYM
[ czytaj więcej ]
2018-05-18
Medale zdobyte w Wolsztynie
[ czytaj więcej ]
2018-05-16
„SZKOLNE KAWIARENKI” – KREMÓWKI
[ czytaj więcej ]
2018-05-15
"Integracja - Razem" w Agroturystyce " Gronostaj"
[ czytaj więcej ]
2018-05-14
Klasowa wycieczka do Zakopanego
[ czytaj więcej ]
Aktualności z dnia 2013-12-23
Potrawy wigilijne - realizacja projektu Comenius

Wigilia to w polskiej tradycji niezwykły czas. Tradycja 12 potraw na wigilijnym stole jest kultywowana w większości rodzin. Uczniowie ZSS w Kowanówku w ramach projektu Comenius przygotowali najbardziej charakterystyczne potrawy i ciasta wigilijne i świąteczne. Udekorowali pięknie stół i wspólnie ze swoimi nauczycielami wypróbowali potrawy, które wcześniej przygotowali. Do tradycyjnych polskich wigilijnych potraw i ciast należą między innymi: pierogi z kapustą i grzybami, groch z kapustą, barszczyk, karp, zupa grzybowa, sernik, makowiec.

Paulina Rutkowska i Zyta Czechowska


Galeria zdjęć

dodane przez A. Radzińska