Aktualności
2018-11-15
WYCIECZKA DO GMINY ŻYDOWSKIEJ W POZNANIU
[ czytaj więcej ]
2018-11-12
WYCIECZKA KOŁA TURYSTYCZNEGO IM. KAZIMIERZA NOWAKA DO MUZEUM POWSTAŃCÓW WIELKOPOLSKICH
[ czytaj więcej ]
2018-11-12
Szkolny konkurs „Estetyczna klasa”
[ czytaj więcej ]
2018-11-12
SZKOLNE OBCHODY SETNEJ ROCZNICY ODZYSKANIA PRZEZ POLSKĘ NIEPODLEGŁOŚCI
[ czytaj więcej ]
2018-11-12
Udział klasy 2B w ogólnopolskim projekcie " A może Polska"
[ czytaj więcej ]
2018-11-09
Wypiek rogali marcińskich
[ czytaj więcej ]
Aktualności z dnia 2014-03-06
WARSZTATY KULINARNE

Dzisiaj, w ramach projektu Comenius, odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których uczniowie przygotowywali staropolską potrawę - bigos! Istnieje wiele sposobów przygotowywania bigosu i jego odmian. Wszystkie opierają się na tych samych, zasadniczych składnikach, różniąc się jedynie niektórymi dodatkami i kolejnością ich dodawania. Podstawowymi składnikami bigosu staropolskiego jest drobno szatkowana kapusta kiszona, kapusta świeża (niekiedy używa się tylko kiszonej), różne gatunki mięsa i wędlin, suszone grzyby, suszone śliwki, cebula i przyprawy.
Smacznego!

Zyta Czechowska i Anna Nawrocka


Galeria zdjęć

dodane przez A. Radzińska