Aktualności
2018-08-01
Szkolny Zestaw Podręczników
[ czytaj więcej ]
2018-07-31
WIANKI NA WARCIE 2018
[ czytaj więcej ]
2018-06-30
Koncert Bartka Tecława
[ czytaj więcej ]
2018-06-30
Absolwenci 2018
[ czytaj więcej ]
2018-06-22
Zakończenie roku szkolnego 2017/2018 w Zespole Szkół w Kowanówku.
[ czytaj więcej ]
2018-06-21
Nasi medaliści XI Ogólnopolskich Letnich Igrzysk Olimpiad Specjalnych, Katowice 2018.
[ czytaj więcej ]
Aktualności z dnia 2014-03-06
WARSZTATY KULINARNE

Dzisiaj, w ramach projektu Comenius, odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których uczniowie przygotowywali staropolską potrawę - bigos! Istnieje wiele sposobów przygotowywania bigosu i jego odmian. Wszystkie opierają się na tych samych, zasadniczych składnikach, różniąc się jedynie niektórymi dodatkami i kolejnością ich dodawania. Podstawowymi składnikami bigosu staropolskiego jest drobno szatkowana kapusta kiszona, kapusta świeża (niekiedy używa się tylko kiszonej), różne gatunki mięsa i wędlin, suszone grzyby, suszone śliwki, cebula i przyprawy.
Smacznego!

Zyta Czechowska i Anna Nawrocka


Galeria zdjęć

dodane przez A. Radzińska