Aktualności
2018-05-18
WYCIECZKA DO KRAKOWA I WIELICZKI
[ czytaj więcej ]
2018-05-18
SUKCES UCZNIÓW KLASY 7A_s W OGÓLNOPLSKIM KONKURSIE FOTOGRAFICZNYM
[ czytaj więcej ]
2018-05-18
Medale zdobyte w Wolsztynie
[ czytaj więcej ]
2018-05-16
„SZKOLNE KAWIARENKI” – KREMÓWKI
[ czytaj więcej ]
2018-05-15
"Integracja - Razem" w Agroturystyce " Gronostaj"
[ czytaj więcej ]
2018-05-14
Klasowa wycieczka do Zakopanego
[ czytaj więcej ]
Aktualności z dnia 2014-03-06
WARSZTATY KULINARNE

Dzisiaj, w ramach projektu Comenius, odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których uczniowie przygotowywali staropolską potrawę - bigos! Istnieje wiele sposobów przygotowywania bigosu i jego odmian. Wszystkie opierają się na tych samych, zasadniczych składnikach, różniąc się jedynie niektórymi dodatkami i kolejnością ich dodawania. Podstawowymi składnikami bigosu staropolskiego jest drobno szatkowana kapusta kiszona, kapusta świeża (niekiedy używa się tylko kiszonej), różne gatunki mięsa i wędlin, suszone grzyby, suszone śliwki, cebula i przyprawy.
Smacznego!

Zyta Czechowska i Anna Nawrocka


Galeria zdjęć

dodane przez A. Radzińska