Aktualności
2018-02-10
Tłusty czwartek i akcja Szkolnego Koła Caritas
[ czytaj więcej ]
2018-02-09
"Świat się kręci"
[ czytaj więcej ]
2018-02-02
Projekt edukacyjny „Śladami wielkich artystów… „
[ czytaj więcej ]
2018-01-30
Koncert kolęd 2018
[ czytaj więcej ]
2018-01-26
"Mój Mały Przyjacielu" - owocowo - warzywnie.
[ czytaj więcej ]
2018-01-24
Warsztaty cukiernicze
[ czytaj więcej ]
Aktualności z dnia 2014-03-06
WARSZTATY KULINARNE

Dzisiaj, w ramach projektu Comenius, odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których uczniowie przygotowywali staropolską potrawę - bigos! Istnieje wiele sposobów przygotowywania bigosu i jego odmian. Wszystkie opierają się na tych samych, zasadniczych składnikach, różniąc się jedynie niektórymi dodatkami i kolejnością ich dodawania. Podstawowymi składnikami bigosu staropolskiego jest drobno szatkowana kapusta kiszona, kapusta świeża (niekiedy używa się tylko kiszonej), różne gatunki mięsa i wędlin, suszone grzyby, suszone śliwki, cebula i przyprawy.
Smacznego!

Zyta Czechowska i Anna Nawrocka


Galeria zdjęć

dodane przez A. Radzińska