Aktualności
2018-11-15
WYCIECZKA DO GMINY ŻYDOWSKIEJ W POZNANIU
[ czytaj więcej ]
2018-11-12
WYCIECZKA KOŁA TURYSTYCZNEGO IM. KAZIMIERZA NOWAKA DO MUZEUM POWSTAŃCÓW WIELKOPOLSKICH
[ czytaj więcej ]
2018-11-12
Szkolny konkurs „Estetyczna klasa”
[ czytaj więcej ]
2018-11-12
SZKOLNE OBCHODY SETNEJ ROCZNICY ODZYSKANIA PRZEZ POLSKĘ NIEPODLEGŁOŚCI
[ czytaj więcej ]
2018-11-12
Udział klasy 2B w ogólnopolskim projekcie " A może Polska"
[ czytaj więcej ]
2018-11-09
Wypiek rogali marcińskich
[ czytaj więcej ]
Aktualności z dnia 2012-10-26
,,Kuchenne rewolucje"

15 października ,uczniowie klas Szkoły Przysposabiającej do Pracy, przygotowali dla swoich kolegów i koleżanek z młodszych klas, warsztaty dotyczące tradycji kulinarnych na Podlasiu, Warmii i Maurach. Tematyka, to efekt realizowanego przez te klasy projektu edukacyjnego pt. „Kuchenne rewolucje”. W ramach tego projektu uczniowie poznają każdego roku tradycje kulinarne i charakterystyczne potrawy dla wybranego regionu Polski. W związku z tym, klasy 2PP, 3PP, poszukują informacji a w szczególności przepisów kulinarnych najciekawszych i najsmaczniejszych potraw poznawanego miejsca Polski. W efekcie przyrządzają potrawy, których nigdy wcześniej nie jedli. Chcąc podzielić się swoją wiedzą i zachęcić innych do kuchennych rewolucji w swoim domu, zorganizowali warsztaty, podczas których zaprezentowali najciekawsze informacje o Podlasiu, Warmii i Mazurach poprzez prezentację multimedialną i zaprosili do degustacji babki ziemniaczanej- tradycyjnej potrawy Podlasia.

Zyta Czechowska, Paulina Wójcik


Pobierz prezentację-,,Podlasie"
Pobierz prezentację- ,,Warmia i Mazury"

Galeria zdjęć

dodane przez Jolantę Majkowską